Schaken op de Beestenmarkt wint eerste pitch night Awesome Leiden

Winnaar Awesome Leiden pitch night 1
Fotocredits: Marie van Efferink

Woensdag avond 25 april was het zo ver. De aller eerste pitch night van Awesome Leiden werd georganiseerd in HUBspot. Onder toeziend oog van zo’n 60 Leidenaars werden vijf gave ideeën gepresenteerd om Leiden nóg meer awesome te maken.

De vijf ideeën die deze avond kans maakten op de prijzenpot van €1.000,- waren:

  • Bootcamp parcours in het Singelpark – Nelske Thalen
  • LEIP Leiden – Eef van Dooren
  • Schaken op de Beestenmarkt – Morsal Toghyan
  • Pl@stival – Joske Slijkhuis & David Scager
  • Leiden City Locker – Lesley Jutten

Na de vijf pitches gingen de twintig trustees met elkaar in beraad wie de uiteindelijke winnaar zou worden. Vol trots presenteerden we daarna onze allereerste winnaar, Morsal Toghyan met Schaken op de Beestenmarkt.

Het idee is om een groot schaakbord te plaatsen op de Beestenmarkt in Leiden. ‘Het is een plek waar al veel jongeren komen. Door een schaakbord te plaatsen trek je ook ouderen naar de Beestenmarkt. Het is dus niet alleen heel leuk, maar draagt ook bij aan de sociale cohesie binnen de stad.’ aldus Toghyan.

De winnares ging met €1.000,- cash naar huis en gaat meteen morgen aan de slag met de verdere realisatie van haar plan. Om haar daar verder mee te helpen is zij gekoppeld aan een van de trustees zodat ze ook gebruik kan maken van het netwerk en de kennis die er binnen de groep trustees aanwezig is.
Op de volgende pitch night op woensdag 30 mei zal Morsal komen vertellen wat ze tot dan toe heeft weten te realiseren.

Heb jij nou ook een idee om Leiden nóg meer awesome te maken?! Stuur je idee dan in. Wie weet ga jij er dan op woensdag 30 mei wel vandoor met die €1.000,- cash.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *