Chair For a Day van Tijmen Koet winnaar Awesome Leiden Pitch Night # 2

Gisteren, woensdag 30 mei, vond alweer de tweede Pitch Night van Awesome Leiden plaats. Elke Pitch Night krijgen de 5 beste ideeën die zijn ingezonden, de kans om hun stoute dromen voor onze mooie stad verder toe te lichten. Hiermee maken ze kans op €1.000,- om hun plannen te realiseren.

We proberen elke Pitch Night een andere gave plek in Leiden te ‘showcasen’. Dit keer waren we te gast bij Brouwerij Pronck. De oude vuilverbranding is een pand wat iedereen in Leiden wel kent, maar waar de meeste Leidenaars nog niet binnen zijn geweest. We trapte de avond dan ook af met een toelichting van mede-eigenaar Frans, over de bijzondere plek waar de Brouwerij Pronck zich afgelopen jaar heeft gevestigd.

Daarna was het de beurt aan de pitchers om het podium te betreden. De vijf ideeën die de revue passeerde waren:

Na kort beraad van de trustees (de 20 geldschieters) werd Chair for a Day van Tijmen Koet gekozen als meest awesome idee. Oftewel de winnaar. Tijmen wil graag in een nog te kiezen park in Leiden een plek creëren waar Leidse strandstoeltjes aan een muur hangen. Leidenaars die lekker van het weer willen genieten kunnen zo’n stoeltje van de muur halen, zodat ze niet in het gras hoeven te zitten. Wat dit leuke plan nog meer bijzonder maakt is dat Tijmen de doeken van de stoelen wil laten beschilderen door een nog te kiezen, Leidse kunstenaar. Hierdoor vormen de stoeltjes gezamenlijk één groot kunstwerk. Hoe AWESOME is dat!

Deze avond hadden we eigenlijk twee winnaars. Er is namelijk een anonieme geldschieter opgestaan om ook het project Verliefd op de Leidenaar van Lilian en Sanneke te financieren met €1.000,-. Lilian en Sanneke hebben vijf jaar lang met het uitdelen van de haring & wittebrood tijdens Leids Ontzet, Leidenaars geportretteerd. Deze portretten willen de dames nu aan de stad terug te geven door ze groot zichtbaar te maken door de stad.

Denk jij nou, potverdorie, daar had ik eigenlijk ook wel bij willen zijn? Dat kan gewoon he! Alle Pitch Nights zijn vrij toegankelijk voor publiek. 27 juni is de volgende editie dus zet deze alvast in je agenda.

Of misschien denk je wel dat jouw idee voor Leiden eigenlijk ook wel heel erg awesome is! Stuur ’em dan in! Wie weet sta jij volgende maand wel op het podium met €1.000,- cash in je handen om het te gaan uitvoeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *