Vensterbank wint derde Pitch Night Awesome Leiden!

Marissa Karlas wint Aweseome Leiden Pitch Night 3

Marissa Karlas wint met haar idee Vensterbank de 3e Awesome Leiden Pitch Night. Het Vensterbank initiatief tovert een oud kraakpand aan het Stationsplein om tot hippe venster expositie locatie voor Leidse kunst. Karlas wilt hiermee een cultureel visitekaartje afgeven aan bezoekers en bewoners van Leiden.

Bij Old School op het Pieterskerkplein vond op woensdag 27 juni de derde Pitch Night van Awesome Leiden plaats. Tijdens deze Pitch Nights krijgen de vijf beste (van alle ingezonden) ideeën van dat moment het podium om hun plannen om Leiden nóg meer awesome te maken te presenteren. De initiatiefnemer van het idee wat volgens de geldschieters (trustees) het meest awesome is voor de stad wint vervolgens €1.000,- om dit ook daadwerkelijk uit te voeren.

De vijf ideeën
  • No Mountains No Fountains van Bilge Cengiz; een reeks unieke fonteinen om de vijvers van de Stevenshof mee op te fleuren.
  • Pop-up escape rooms van Tomas te Velde; het aanpakken van de leegstand in de Haarlemmerstraat door in deze panden een pop-up escape room te creeëren.
  • Sleutelzwam van René Bouwmeester; workshops voor basisscholen over het op biologische wijze kweken van eigen zwammen.
  • Happy Flower van Daan van Moorsel; het versieren van de fietsenstalling bij het station met bloemen gemaakt bij Happy Flower, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Vensterbank van Marissa Karlas; De kozijnen van het kraakpand aan het Stationsplein omtoveren tot expositie voor Leidse kunst.
Het winnende idee

De inzendingen en presentaties waren allemaal erg goed! Uiteindelijk besloten de trustees unaniem dat het Vensterbank initiatief er met het prijzengeld vandoor zou gaan. “Hoe mooi is het als we deze grijze plek in Leiden met dit initiatief kunnen veranderen in één van de pareltjes die Leiden al rijk is” zei één van de trustees. Marissa zei zelf ‘ Kunst dient toegankelijk te zijn voor iedereen, daarom wil ik op deze A-locatie een gratis toegankelijke galerie realiseren’. De Vensterbank zal en podium bieden voor zowel gevestigde als aanstormende Leidse kunstenaars.

Ook een goed idee?

Heb jij nou ook een tof idee om Leiden nóg meer AWESOME te maken? Stuur deze dan in via dit formulier. De volgende Pitch Night vind plaats eind september.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *